WE LOVE IT, WE DO IT

IT SOFT PRIBLIŽAVA CLOUD USLUGE KORISNICIMA

IT SOFT PRIBLIŽAVA CLOUD USLUGE KORISNICIMA

PROJEKT SUFINANCIRAN SREDSTVIMA IZ EU STRUKTURNIH I INVESTICIJSKIH FONDOVA PRIVODI SE KRAJU

IT SOFT je trenutno u fazi završetka provedbe projekta “Povećanje dostupnosti inovativnih usluga Cloud informacijskih sustava“. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu financijskog razdoblja 2014.- 2020. godine te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Vrijednost projekta je 470.812,76 kuna, od toga je iz fondova stiglo 299.999,00 kuna.

Razdoblje provedbe projekta je od 24.10.2016. do 24.12.2017.

Kontakt osoba te voditelj projekta je g. Darko Šeronja (darkos@itsoft.hr).

Projektom se povećava konkurentnost Itsofta povećavajući dostupnost inovativnih usluga Cloud informacijskih sustava izgradnjom čvorova na širem području Zagreba koja su izuzetno bitna za doseg do srednjih i velikih poslovnih korisnika.

Projekt predviđa unapređenje tehničke osnovice u mreži PoP-ova na području Zagreba. Postavljanjem nove opreme na planirane lokacije i povezivanjem tih lokacija u postojeću mrežu za prijenos podataka tvrtka IT SOFT približit će svoje cloud usluge korisnicima. Provođenjem ovog projekta pristup cloud uslugama će postati brži i pouzdaniji, a bit će i prošireno područje dostupnosti tvrtkinih usluga. Ujedno će biti ostvareni preduvjeti za izgradnju gradskog prstena koji omogućuje komunikaciju brzinom od 40 gigabita u sekundi. Tvrtka će moći razvijati nove inovativne cloud usluge koje zahtijevaju višu propusnost mreže, što do sada nije bilo moguće zbog ograničenja u mreži za prijenos podataka, te takve nove usluge nuditi postojećim i novim korisnicima.